15 Mart 2007 Perşembe

İnternetteki Çanakkale Savaşları Komedisi...

Bu arada kıyı bataryalarımız düşman üstüne ateş yağdırmaya başladılar.

Bunalan düşman kaçmak isterken topçu atış­larıyla karşılaşıyordu.

Düşman gemilerine göz açtırılmıyordu..

O gece yirmi altı mayın, Boğaz'a on birinci hat olarak döşendi. (vay anasını sayın seyirciler zattiri zattiri taaam! sanki naklen yayın gibi)

İtilaf devletleri gemileri diledikleri gibi ilerleyemiyor, amaçlarına ulaşamıyordu. (uzat cümleleri uzat anasını satiim,, ne kadar laf kalabalığı o kadar kahramanlık)

Lodos fırtınasını başarısızlıklarının nedeni olarak görüyorlar­dı. Havalar düzelince yeni saldırılar düzenlendi. (sert esen rüzgarl değil herşeyde olduğu gibi adı bile belli LODOS yavrucuğum. Neymiş bakim hangi rüzgarların etkisi başarısızlığa neden olmuş muş)

Ertuğrul ve Orhaniye tabyalarından atılan ateş karşısında düşman oldukça bocaladı. (Bocalamış unutma kim bocalatmış? bocalamak ne demek? savaşta anlamı nedir?)

... 17/18 Mart gecesi boğaz'a mayın hattı döşenmesi emrini verdi. Aldığı emir gereği Binbaşı .... (Biri emir vermiş diğeri aldığı emir gereği bişey yapmış,, ordaki bu bağlantıyı asla unutma. emir verilmemiş olsaydı diğeri emir almazdı! iyi ezberle!)

... düşman savaş gemileri şiddetli bir ateşe başladılar. Rumeli Mecidiyesiyle merkez bataryaları şiddetli bir ateşe... (demekki düşman askerleri rastgele ateş etmiş fakat vurduğu yerler bizim tarafımızdan biliniyormuş ismini yazmışık oraya.. iyi ezberle düşman öylesine ateş etmiş)




Sonuç aynı gün 17:45 te alınmıştı. İki İngiliz, bir Fransız zırhlısı battı. Bir İngiliz, iki Fransız zırhlısı ağır yara aldı, üç gemi karaya oturdu.

Hiç yorum yok: